Vis en zeevruchten paella (Paella de marisco)

Paella heeft talloze varianten en ze zijn allemaal heerlijk. Het recept voor zeevruchten dat we je vandaag aanbieden, is een van de meest traditionele.

Vandaag brengen we u onze paella met inktvis, gamba’s, mosselen en almejas (kokkels), een zeer smakelijke maaltijd om van te genieten op zondag met de familie.

Lees verder en leer dit prachtige recept te bereiden.


INGREDIËNTEN

250 gram rijst

125 gram inktvis

1 liter bouillon van zeevruchten

1 teentje knoflook

1 groene paprika

1 rode paprika

1 ui

1 tomaat

20 ml extra vierge olijfolie

125 gram gamba’s

125 gram mosselen

125 gram kokkels


BEREIDING

Om de paella met zeevruchten te bereiden, beginnen we met het snijden van de groenten. Pel eerst het teentje knoflook en hak het met een scherp mes in heel kleine stukjes. Om dit te doen, snijden we het hele teentje knoflook in de lengte. Hoe fijner de stukjes, hoe beter. Vervolgens snijden we de stukken kruislings. Vervolgens snijden we opnieuw in de lengterichting. Als we klaar zijn, hebben we enkele tientallen stukjes knoflook. Als je ze niet met de hand wilt hakken, kun je ook een keukenrobot gebruiken.

We gaan verder met de ui: We verwijderen de droge schil van de buitenkant en snijden de stengel af zodat we de ui vervolgens op een vlakke ondergrond kunnen ondersteunen. Vervolgens snijden we de ui doormidden, plaatsen de platte kant van de ui met de voorkant naar beneden op de plank en snijden hem vervolgens in dunne plakjes. Vervolgens maken we sneden loodrecht op de sneden die we zojuist hebben gemaakt, totdat we kleine blokjes hebben.

We maken de paprika's schoon en drogen ze. We snijden ze van boven naar beneden doormidden, beginnend bij de stengel tot aan de onderkant. We verwijderen het midden en snijden opnieuw in de breedte doormidden. Vervolgens snijden we het in juliennereepjes en vervolgens in kleine stukjes. Vervolgens wassen we de tomaat, verwijderen de schil en raspen deze met een rasp.

Zodra we de groenten hebben bereid, is het tijd om de zeevruchten goed schoon te maken. Je kunt de visboer vragen de inktvis schoon te maken en te snijden voor het bereiden van een paella, maar je kunt dit ook thuis doen. Je moet het van binnen en van buiten goed schoonmaken en in middelgrote stukken snijden.

Met deze stappen hebben we nu alle ingrediënten klaargemaakt. Nu beginnen we met het toevoegen van een beetje olie aan de paella en bakken we de inktvis en zeevruchten op middelhoog vuur. Als we zien dat ze van kleur beginnen te veranderen, halen we ze van het vuur en bewaren ze op een bord. Bewaar ook de sappen, want deze worden gebruikt om de groenten en rijst te koken.

We zetten de knoflook om te bakken. Voeg de paprika, tomaat en ui toe aan de paella. We roeren de groenten goed met de spatel zodat ze niet blijven plakken en laten koken. Vervolgens voegen we de inktvis toe en bakken alles samen.

Als laatste voegen we de rijst toe. Houd er rekening mee dat de hitte tijdens het koken middelmatig en continu moet zijn, zodat alles gelijkmatig gaar wordt, niet verbrandt en droog en los blijft. We voegen de bouillon toe en laten deze ongeveer 18 minuten bakken, en bij de laatste 5 voegen we de zeevruchten toe. De inktvis moet samen met de rijst worden gekookt, omdat deze langere kooktijden kan verdragen en malser is. Aan de andere kant, als we de zeevruchten tegelijkertijd zouden toevoegen, zou het te gaar zijn. Als het klaar is, zet u het vuur uit en laat u het ongeveer 5 minuten rusten voordat u het serveert.

Indien je een geroosterd laagje op de bodem wil laten verschijnen, moet je, wanneer het koken bijna klaar is, het vuur gedurende 1 minuut hoog zet.

Maria Garcia