Carpaccio van tonijn met kappertjes, vinaigrette en radijzen (Carpaccio de bonito con Alcaparras, Vinagreta y Rabanitos)

Vandaag brengen we u onze carpaccio met kappertjes, vinaigrette en radijzen, een zeer lichte maaltijd om van te genieten. Deze frisse bereiding zorgt ervoor dat elke hap smaakvol is.

Lees verder en leer dit prachtige recept te bereiden.


INGREDIËNTEN

(VOOR 4 PERSONEN)

400 gram verse tonijnfilet

potje kappertjes

bosje radijsjes

zakje radijskiemen

40 ml extra vierge olijfolie

halve limoen

2 eetlepels soja

3 schijfjes verse gember

peper en zout

brood


BEREIDING

Vraag de visboer om de verse tonijnfilet goed schoon te maken en het vel te verwijderen. Rol de tonijnfilet in keukenfolie, vorm tot een cilinder en vries deze 48 uur in.

Haal de tonijn op de dag van bereiding uit de vriezer en verwijder de folie. Snijd de tonijn na ongeveer 15 minuten (halverwege ontdooid) in dunne plakjes en presenteer op het bord.

Voeg de kappertjes, de in schijfjes gesneden radijsjes en de spruitjes toe aan het bord.

Als de tonijn volledig ontdooid is, doe je de ingrediënten voor de vinaigrette (olie, limoen, soja en gember in een glazen pot, dek af en schud goed tot een emulsie.

Verwijder de gember en verdeel de vinaigrette op het gerecht.

Maak het gerecht af met een paar snufjes zout en gemalen peper en serveer met toast.

Maria Garcia