Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Crema catalana, ook bekend als crema de Sant Josep, is een karakteristiek nagerecht uit de Spaanse regio Catalonië.

Traditioneel wordt het gerecht jaarlijks op 19 maart bereid en gegeten, de dag van Sint-Jozef.

Het nagerecht wordt meestal in platte aarden schaaltjes geserveerd.

Lees verder en leer dit prachtige recept te bereiden.


INGREDIËNTEN

1 liter melk

8 eieren

50 gram maïsmeel

1 kaneelstokje

bruine suiker

witte suiker

sinaasappelschil


BEREIDING

Klop de eierdooiers, in een kom, samen met het maïsmeel en 2 dl melk, op, dit tot je een witte massa krijgt. Laat even rusten.

Giet de overige melk in een pan en verwarm het met het kaneelstokje en de sinaasappelschil. Breng het aan de kook. Voeg er 150 gram witte suiker aan toe en zorg dat er geen klontjes ontstaan.

Verwijder daarna het kaneelstokje en de sinaasappelschil.

Giet de melk al kloppend langzaam bij het eiermengsel.

Zet dan de kom in een pot met kokend water en klop verder tot een dikke crème.

Verdeel in kleine schaaltjes, bestrooi met bruine suiker en carameliseer met een brander.

Maria Garcia